歌词翻译(by Visin)

Visin

首先十分感谢@Triste 提供歌词!!!!找了太久了_(:зゝ∠)_ 以前只能找到第二首歌的歌词,所以这里的第二首是以前翻译的。 翻译参考了Triste扫给我的歌词页上的英译以及加利西亚语辞典:http://sli.uvigo.es/DdD/

歌词页(字小到要疯_(:зゝ∠)_)

Sangre de Muerdago – 2011 - Sangre de Muerdago 槲寄生之血

这张专辑献给Jorge Olson de Abreu (1973-2009)。(具体可见第九首歌的歌词)

01.O Ceo Baixo Os Meus Pes 我脚下的天空

02.v...

歌词页(字小到要疯_(:зゝ∠)_)

[instrumental]

02.vellos camiños de vellas arbores 年迈之树的古道

longos paseos invernais, noites longas de choiva incansable 悠久的冬日漫步,无尽之雨的长夜 sobre follas percorremos vellos camiños de vellas arbores 我们踩着落叶,行于年迈之树的古道 que ven pasar os seculos mais escuros xamais vividos 树木目睹最为黑暗的世纪经过 dias de dicir adeus, adeus bosques meus 告别之日已至,别了,我的森林

compañeiros leais das nosas vidas e as nosas mortes 我们生命和死亡的忠诚伴侣 bidueiros, carballos e viscos, freixos, teixos e sabugueiros 白桦,栎树和槲寄生,白蜡树,紫杉和接骨木 sempre xerosos, sempre incansables, cheos de paz e sabedoria 总是慷慨,总是不知疲倦,满怀平静和智慧 destruindo os nosos medos, dando a benvida o descoñecido 驱走我们的恐惧,迎来未知

03.Cara A Terras Lonxanas 向着遥远的大地

04. Soños 梦境

Os meus soños seguen vivos despois do mencer, 我的梦境在日出之后依旧清晰 E de cando en cando, 时不时地 Podo voar o redor dos carballos, 我在橡树的周围翱翔 Fora das liñas do tempo 远在时间的界限之外 Esquecerme das suas cadeas 忘记它们的桎梏 Cheo de saudade 满怀热望 Lembrairei a verba da natureza... 我回忆起自然的世界……

05. Arrastrando As Cadeas 拖曳锁链

Mollados en sangue e suor 浸没在鲜血和汗水里 mentres a horas convirtense en anos 岁月如梭 Asfixiados, educados, queimados, fodidos, 被窒息,被教育,被焚烧,被侵占 Nos irmas do lume, 我们是烈火里的兄弟

Vendo a morte do vello mundo coa boca chea de area 目睹旧世界的死亡,嘴里满是沙粒 Coas bagoas nos ollos e na gorxa tragando a sede de vinganza 眼中饱含泪水,喉头吞咽复仇的渴望 sede de vinganza… 复仇的渴望…… mais nada eiqui trocara pois se todos vendense a maquina 每个人将自己出卖给机械,一切都不会改变 os dias que quedan estan contados mentre caen as mais vellas arbores… 剩下的日子屈指可数,当古木一棵棵倒下……

06. Onde As Almas Van A Morrer 灵魂步入死亡之处

Din que hai un lugar, 传说有一个地方 Din que o chaman a fin do mondo 传说那里是世界的尽头 E que tenen a maxia nos bosques 森林里弥漫魔法 Onde os corvos saudan os lobos… 渡鸦向狼群致意……

Din que danzan arredor do lume, 传说人们在火边舞蹈 Rin e rin o longo da noite 他们整夜欢笑不停 Agardando o sol invincible 等待强大的太阳 Para que os leve mais preto da terra 来将他们与土地紧密连结

Din que hai unha porta o outro mondo 传说有一扇门通往冥界 E que hai meigas nubeiros e demos 那里有着女巫,乌云和恶魔 Nuho rocha o vento da a volta 风在岩石处返回 E as lendas mesturanse co pobo 传奇故事与村庄相互依存

Que as montanas falan coa xente 山峦同人们言语 E que hai unha ponte do demo 还有一座魔鬼的桥梁 Din que o chaman a fin do mundo 传说那里是世界的尽头 Onde as almas van a morrer… 是灵魂步入死亡之处……

Vais vivimos tempos escuros 然而我们生活在黑暗的时代 O sol nunca mais nacera tras os montes 太阳永不从山丘后升起 E non hai terra mais triste ca esta 这是一片最为感伤的土地 E todos xuntos caeremos pola ponte… 我们终将在桥上陨落……

07. Madeira De Teixo, Pedra De Castro 紫杉之木,堡垒之石

Eu son as ondas do mar 我是海浪 E tamen o soplo do vento 也是风的细语 Eu son as follas das arbores 我是树叶 E tamen o musgo nas rochas 也是石的苔藓

Eu son a terra e o ar 我是土地和空气 E tamen o lume e a auga 也是火焰和水源 Eu son o rio do val 我是山谷中的溪流 E tamen os corvos no ceo… 也是苍穹里的渡鸦……

Eu son o vello e o seu saber 我是智慧的老人 e tamen o neno que non medra 也是懵懂的孩童 eu son madeira de teixo 我是紫杉之木 e tamen as pedras dos castros 也是堡垒之石

08. O Home Dos Cornos 长角之人

我猜长角的人应该就是这张图里的样子↑

09. Adeus Meus Amigos 别了,我的朋友

E foi un longo percorrer ata eu chegar o meu camino na escuridade, 历经漫长的路途,我来到黑暗之路上 Perdido nos bosques que me falaban, 迷失在与我交谈的森林里 Ata eu poidera escoitar na escuridade… 直到我得以在黑暗中倾听……

E agora voltarei, 现在我回来 soamente para me despedir dos meus, 只为同亲爱的人告别 Adeus meus amigos, 别了,我的朋友

A logo marchar para non voltar e percorrer o meu propio camino, Na escuridade, 我会再次离开,永不再来,独自走上黑暗之路 Adeus, adeus meus amigos, 别了,别了,我的朋友 Porque eu xa non voltarei da escuridade… 我再也不会从黑暗中回来……

10. Solpor 黄昏

[instrumental]

11. Hacia Tierras Lejanas 向着遥远的大地

查看更多豆瓣高分专辑

推荐Sangre De Muerdago的豆列