出路

8.8 2815人评价

59分钟 / 纪录片 / 陈为军(导演) / 2012-11-28(美国) 上映

出路的剧情简介

影片中的角色各自面临了困境:身为农村家庭里第一个识字的人,如何才能挤进大学?和每年应届毕业的200万名大学生一起成为找不到工作的「蚁族」,是什么滋味?要是唯一能找到的工作,是卖明知不值钱的文凭给其他人,是否该昧著良心去做?怵目惊心的真实故事,显示在中国,教育可能不再是脱贫的凭借,而是一场巨大的骗局。
In ancient China, education was the only way out of poverty – in recent times it has been the best way. China's economic boom and talk of the merits of hard work have created an expectation that to study is to escape poverty. But these days China's education system only leads to jobs for a few, educating a new generation to unemployment and despair.

影人

出路的 图片(14)

出路的短评(1093)

喜欢出路的人也喜欢

出路的影评(38)

推荐出路的豆列

了解更多电影信息

豆瓣
免费下载 iOS / Android 版客户端