《三个女人一个因》真系超级好睇!

啊琪27
2018-04-16 01:07:59

因为要返学已经好少有睇TVB嘅剧,但系律政呢方面TVB拍得真系好好,所以唔想错过呢D类型嘅剧,包括前年manman都有份演嘅《律政强人》。

呢套戏真系带俾我一种好奇怪葛感觉,暂时未捻到点形容,好耐冇试过追剧追得咁过瘾。虽然都系法律背景,好似已经系TVB烂大街D戏,但系我都系睇唔厌,而且呢套剧又系讲多重人格,题材都好新下。重点系演员D演技好好,Mandy对三个人格都把握得好好,Benjamin喺入边扮Mandy嘅另外两个人格D片段都好精彩,真系好神似,俾个like你地。

结局『尤其系愁擘擘咁钟意你,我想知点解佢咁钟意你?我想睇下,佢有冇我咁钟意你』真系超甜啊,估唔到阿Dus表白起黎咁犀利啊哈哈哈。虽然呢套戏放左喺周日放,收视系会有D低,但系胜在佢口碑好,剧情好,演技又好,绝对撑正Mandy今年攞视后。

仲有啊,主题曲都好好听啊,大家记住要听啊。

其实我系第一次写影评,唔系好知应该点样写,我只系将自己嘅感觉表达出黎,希望会对你地有帮助:P

三个女人一个「因」的更多剧评

推荐三个女人一个「因」的豆列