致孤独

玄儿
2020-09-14 看过

年过五十的 Jake 心地善良、知识渊博、多才多艺,却因为其貌不扬性格孤僻从来没有经历过爱情。母亲离世后,Jake 独居市里,在母校高中做清洁工。巨大的孤独感使他渐生去意。这一天暴风雪将至,Jake 正准备上班,透过窗户他幻想年轻的自己带着女朋友第一次见父母... 影片引用不完全归纳: Richard Rogers -- Oklahoma! (radio song, ballet scene, Lonely Room, etc) Eva H. D. -- Bonedog David Foster Wallace -- A Supposedly Fun Thing I'll Never Do Again Guy Debord -- Society of the Spectacle Pauline Kael -- review of A Woman Under the Influence Oscar Wilde -- Quote on non originality Robert Zemeckis, made-up movie Baby It's Cold Outside, period sexism A Beautiful Mind, John Nash's Nobel Prize speech Tulsey Town Ice Cream, fictional, inspired by Dairy Queen

我想结束这一切 - 豆瓣

我想结束这一切